2015. december 30., szerda

2015

Karácsony előtt már nem volt időm új bejegyzéssel jelentkeznem, de még év vége előtt beiktatok egy sablonos évértékelő írást. Ahhoz persze kevés vagyok, hogy egymagam átlássam a teljes 2015-ös évet, így csak azokat veszem figyelembe, amik megfordultak a kezeim között, hallgattam, láttam és még ezek közül is szelektálok. Igyekszem kronológiai sorrendben haladni.

Január 20-án jelent meg az egyik általam sokra tartott előadó, Joey Badass első stúdió albuma B.4.Da.$$ címmel.Nem okozott csalódást, kiváló anyag.


Június (pontos dátumot nem találtam) Dj Vadim & Sena - Work hard
Magyar hip-hop körökben méltán népszerű Sena állt össze a nemzetközileg is nagynevű orosz Dj Vadim-mal. Kellemes kis albumot hoztak össze.


Június 19. Edo G & Street Wyze - Afterwords
Nagy kedvencem idén is kedveskedett egy albummal, ami hozta a tőle elvárhatót. Meglepetések nincsenek benne, de nem is várok tőle.


Augusztus 7. Dr Dre - Compton
Véleményem szerint hatalmas húzás volt ez Dre-től. Manapság úgy kiadni egy albumot, hogy a megjelenés pillanatáig nem hogy nem szivárog ki semmilyen anyag róla, de még arról sem tud senki, hogy egyáltalán készülőben van parádés húzás. Nem hiába tart ott az öreg ahol.


Augusztus 11. Straight Outta Compton
Aki még nem látta pótolja be. Nálunk sajnos nem játszották és gyanítom, hogy nem is fogják. A műfaj kedvelőinek kötelező darab, viszont filmes szempontból nem sikerült tökéletesre. Mivel a producerek között volt Ice Cube és Dr Dre is, így nem meglepő, hogy az ő szemszögükből látjuk a történelmet, ami így (sok más érintettel meghallgatott interjúból következtetve) nem teljesen pontosan fedi a valóságot. Ez még nem is lenne baj, de valahogy a film felénél mintha kicsúszna a sztori a rendező kezéből. Kár, pedig sokkal nagyobbat is szólhatott volna. Ettől függetlenül továbbra is mondom, hogy kötelező darab.


 Szeptember 4. Scarface - Deeply rooted
Hét év után Scarface is hallatott magáról, ráadásul jól is sikerült, ami ilyen korban és ennyi év után nem mindenkinek szokott sikerülni.


November 13. Redman - Mudface
Öt év után Redman is bejelentkezett egy szintén egész jól sikerült albummal. 

Jövőre is hasonló jókat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése