2016. június 7., kedd

Best of U18

Újabb válogatás, mely ezúttal a pedofil hajlamúaknak kedvez ugyanis csupa 18 év alatti szereplő lesz. Pontosabban akkor voltak 18 alatt, amikor a kiválogatott zenéket előadták. Lássuk.

Forrás: http://www.google.com/

Shyheim
Rögtön az első, aki eszembe jutott Shyheim volt a Wu-Tang Familyből. Eltérő információk vannak a születéséről. A egyik forrás szerint 1977, mások szerint 1979. Minden esetre '94-ben még legfeljebb 17 volt, bár a videót nézve inkább 14-15-re tippelek. Jelenleg egyébként 14 éves börtönbüntetését tölti, amiből még sok van hátra.
Tőle érdemes ezt is megnézni szintén '94-ből. Azért nem akárkikkel fícsörölt.
Ez is tanulságos. Szintén '94-es felvétel, ekkor még 2Pac fellépett Biggievel egy színpadon a Madison Square Gardenben és mellettük többek között Shyheim is ott volt.

Lil Bow Wow
Megkerülhetetlen egy ilyen listán, bár a Snoop-os számán kívül túl sok minden nem ragadott meg a munkásságából. Mindenesetre 13 évesen Snooppal tolni azért megsüvegelendő.

Vicious
Róla keveset tudok. Pár éve találkoztam a nevével. Ő 14 éves volt ekkor:

Kris Kross
Asszem különösebb magyarázatot nem igényel. Bővebben itt. 13 évesen hozták össze Jump-ot.
Ez már jóval érettebb és szerintem jobb számuk, és még itt is csak 17 évesek.

Da Youngsta's
Akkoriban a Kris Kross riválisai voltak lényegesen kevesebb rivaldafénnyel, pedig a fordított gatyásokkal ellentétben ők saját maguk írták a szövegeiket. Pontos életkor nem tudok, de tippre valahol 16-17 körül.

Illegal
Szintén a Kris Kross-os időkből valók. A duó egyik tagja Jamal nagykorúként szólóban is folytatta, de sajnos csak egyetlen albumra futotta erejéből.

Astro
Az új New York-i rapperek egyike. Érdekessége, hogy a amerikai X Factorban futott be 14 évesen és még most is csak 19.
Azért érdemes férfi hangon is meghallgatni. :) 

Joey Bada$$
Szintén nem először írok róla. Nekem az aktuális egyik kedvencem. Most már ugyan vén 21 éves, de ezeket a számokat még 17-18 évesen produkálta. Azért a hangjából sejteni lehet pár szál elszívott spanglit eddigi rövid élete során.

Foxy Brown
Igen, ő szerepelt a női kiadásban is, de mivel ebben a számban 16 évesen szerepelt nem szar arcokkal, így méltán itt a helye.

Asszem ennyi elég is. Aki még eszembe jut, annak semmi keresni valója ezen a listán a fenti úriemberek (akkor még gyerekek) és Foxyka viszont teljesen megérdemlik szerintem.

Béke Veletek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése