2017. május 23., kedd

Snoop Dogg - Neva Left

Erre a hétre is egy új album jut. Méghozzá a Long Beach-i veterán, a G-Funk egyik legnagyobbja és valószínűleg mára az egyik legismertebb rapper a világon, Snoop Dogg legújabb lemezéről lesz szó, melyet május 19-én dobott piacra Neva Left címmel.
Forrás: http://www.rollingstone.com/

Már a borítóból is sejteni lehet, hogy ezúttal nem egy újabb eszement zenei kalandozást kapunk tőle, hanem visszatér az alapokhoz. Már a tavalyi Coolaid lemeze is többnyire a régi hangzást hozta és most sincs ez másként.
A címadó dal rögtön egy Wu-Tang C.R.E.A.M. alappal indít, amit tudjuk, hogy a Wu is hozott. Eredetileg a The Charmels - As Long As I've Got You számból való a minta, de erről a dallamról egy rendes rappernek csak az juthat eszébe először, hogy "Cash rules everything around me, C.R.E.A.M. get the money, dolla, dolla bill y'all."


Aztán ott van a Bacc In Da Dayz, ami az A Tribe Called Quest - Check The Rhyme-ból veszi a samplet. Ebben a számban vendégszerepel a Tha Eastsidazból is ismert Trey Deee, aki karrierjének valószínűleg legfontosabb részét a stúdió helyett egy kaliforniai börtönben töltötte 2005 és 2014 között gyilkossági kísérlet miatt, mivel mint rendes bandatag lövöldözött a rivális banda tagjaira.


A Moment I Feared-ben az a Rick Rock közreműködik, akinek többek között 2Pac Tradin War Stories és Ain't Hard To Find számait köszönhetjük. Szóval ismeri a dörgést és ez ezen a számon is hallatszik.


Too Short is tiszteletét teszi a Toss It-ban.


Olyan vendégszereplők vannak még, mint Devin The Dude, Redman, Method Man vagy B-Real. Nem akarom lelőni az összes poént, úgyhogy hallgassátok meg szépen. Fasza kis album lett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése