2017. május 29., hétfő

A srác, aki kiköpött Biggie

Egyetemista éveim vége fél hallottam egy számot, amiről először azt hittem, hogy Notorious B.I.G. az előadója. A furcsa csak az volt, hogy Comptonról szólt. Zavart éreztem az erőben és utánanéztem az előadónak. Ekkor derült ki, hogy természetesen nem Biggie művéről van szó, csak egy akkor új comptoni srácról, akinek nemcsak a hangja, de még a külseje is nagyon hasonlított Biggiere. Lehet, hogy már hallottál róla, de ha mégsem, akkor ő Guerilla Black.
Forrás: http://hiphopdx.com

Black egyébként Chichagoi születésű, később tette át székhelyét Comptonba. Először 1999-ben adott ki mixtapet, de az első stúdió albumára 2004-ig kellett várni. Ekkor jelent meg a Guerilla City, ami szerintem egy kellemes anyag lett. 2007-ben jött még egy album, aztán már csak mixtape és 2009-ben eltűnt a színről. A miértekről majd a végén írok. :)











Szóval miért is tűnt el. A rap biznisz nem úgy dübörgött, ahogy azt Black barátunk eltervezte, ezért más bevételi forrás után nézett 2011 körül. Egész pontosan hitelkártya számokat vásárolt többed magával egy Seattle-i hackertől, melyeket felhasználva hamis hitelkártyákat gyártottak és ezekkel visszaélve nagyjából havi 20.000 dollárral lett gazdagabb mindenki, aki részt vett a buliban. Nagyjából egy éven keresztül élt így, mint Marci hevesen, aztán persze lebukott. 2013-ban bankkártya adatokkal való visszaélés miatt 9 év börtönt kapott és még szabadulás után is 5 évig felügyelet alatt lesz. Valószínűleg az egész ígéretesnek induló rapkarrierje ezzel végleg véget ért, mivel 45 lesz mire szabadul. 45 évesen pedig beindítani egy gyakorlatilag nem létező karriert nem egyszerű mutatvány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése