2017. május 15., hétfő

Néhány új album az utóbbi hetekből

Régen volt már április 24-e, amikor utoljára jelentkeztem egy Napi  10-el. Egyéb elfoglaltságaim miatt sajnos nem jutott időm a bloggal foglalkozni és ez várhatóan a közeljövőben sem fog sokat változni, de azért igyekszem. Mindenesetre az utóbbi másfél hónapban 3 olyan előadó is jelentkezett új albummal, akit azért nem lehet figyelmen kívül hagyni.


Április 7-én Joey Bada$$ jelentette meg második stúdió albumát All-Amerikkkan Bada$$ címmel. Már a címből is lehet sejteni, hogy ismét egy társadalmi és politikai témákat erősen feszegető szöveggel lesz dolgunk és így is van. Ezért szeretem Joey, mert azon ritka kivételek közé tartozik a mai fiatal előadók között, akinek tényleg van mondanivalója, véleménye és azt fiatal kora ellenére meglepően éretten adja elő. Zeneileg vegyesebb a kép, mint amit eddig tőle megszoktunk, több lágyabb dallam is megtalálható az albumon.





Egy héttel Joey után a nyugati part aktuális szupersztárja Kendrick Lamar is piacra dobta a DAMN.-t. Aki nézi az NBA playoff-ot, az már biztosan találkozott a HUMBLE. és a DNA. számokkal, mert ezeket a liga is felhasználta különböző promóciós videókhoz. Kendrick nem szarozik ezúttal sem. Nagyon odabasz a flowja és a hozzá társuló súlyos beatek. Kötelező album.




A harmadik új albumos már egyáltalán nem mai csirke. Az 51 éves legenda, KRS-One múlt héten jelentkezett 13. nagylemezével, mely  a The World Is Mind címet kapta. Nem gondoltam volna, hogy még látunk tőle újat, de van még kraft az öregben. Le a kalappal.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése