2016. november 1., kedd

Sportolók és a rap

Mivel a rap őshazájában a hiphop és a különböző major sportok, de főleg a kosárlabda körüli kultúra sok párhuzamosságot mutat, így nem véletlen, hogy időnként egy-egy ismert játékos hosszabb-rövidebb kalandozást tesz a rap világában. Azért szerény véleményem szerint nem véletlenül sporttal keresik a kenyerüket és nem a rappel, de azért akad köztük tehetséges is. 
Nézzétek el nekem, de mivel jómagam is kosarazom és NBA buzi vagyok, ezért érthető módon innen tudok a leginkább meríteni. Biztos van sok NFL-es is, akik próbálkoztak a rappel, de őket szinte egyáltalán nem ismerem.



Shaq
Egyértelműen Shaquille O'Neal a legkiemelkedőbb a sportolók között. Egyrészt több albuma is megjelent, másrészt azért sikerült maradandót alkotnia. Szövegileg is lényegesen több a pénz, csajok, kocsik mondavilágnál. Nem véletlenül fícsörölt olyanokkal akikkel.

Dame Dolla
Damian Lillard bombaformában kezdte az idei szezont, és nem csak a pályán, de a stúdióban nyújtott teljesítményéért is érdemes figyelni rá. Elég tehetségesnek tűnik mikrofonnal is a kezében.

Iman Shumpert
Az NBA-t nem követők kedvéért ő a Knicks 2-ese volt egészen a 2015-ös trade deadline-ig, amikor is a Cavshez cserélték. A 2012-es rájátszás első körében ACL szakadása volt, így utána volt ideje a rehab alatt kicsit rappelni. Nem is lett rossz.

Allen Iverson
Őt talán nem kell bemutatni. Annyira komolyan gondolta, hogy még művészneve is volt: Jewelz. Ettől még azért sokra nem vitte a zenélésben. Helyette inkább pénzügyi intelligencia leckéket kellett volna vennie...

Roy Jones Jr.
A '90-es évek egyik vitathatatlan box bajnoka. Volt szerencsém az egész albumát végighallgatni. Hááát. Nem rossz, de jobban járt a boxal ő is és mi is.

Stephen Jackson
Szintén NBA, vagyis már csak volt, mert visszavonult. Pontosabban szabadügynök, de gyakorlatilag már nem kell senkinek.

Persze még nagyon sok 1-2 számos próbálkozó van, de a többségük inkább a megmosolyogtató kategóriába tartozik.

Vége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése