2016. november 29., kedd

Jurassic 5

Amikor Los Angeles kerül szóba, akkor mindenkinek elsőre a kemény westcoast gangsta rap jut eszébe. Dr. Dre, Snoop Dogg, N.W.A. vagy az újak közül The Game, YG esetleg Kendrick Lamar. Pedig más stílusirányzatok is jelen vannak a városban, mint például az alternatív hip-hop. Ennek a műfajnak a nyugati parti jeles képviselője a Jurassic 5.

Forrás: http://tramlines.org.uk/
A nevével ellentétben hat tagú a banda. Négy Mc és két Dj. Közülük is talán Chali 2na (hátul, középen) neve és főleg a hangja lehet sokak számára ismerős, hiszen elég karakteres, jellegzetes mély hanggal áldotta meg a sors az egyébként Chicago-i születésű Mc-t.
Tipikusan olyan zenét játszanak, amit az is meghallgat, aki egyébként nem szereti a hip hop-ot. Nem véletlenül választotta a Paste magazin a "10 hip-hop album azoknak akik nem szeretik a hip-hop-ot" listán második helyre az ő albumukat.
Ugyan formálisan már 1993-ban megalakultak, de első nagylemezükre 1998-ig várni kellett. Ők sem a címválasztással töltötték munkaidejüket, mert az album címe frappánsan Jurassic 5 lett.

Én a második és harmadik albumukkal találkoztam először és mindkettő elég meggyőző volt. 2000-ben jelent meg a Quality Control.

2002-ben adták ki a harmadik albumukat a Power In Numbers.

Négy év szünet után 2006-ban érkezett a Feedback, ami egyben a banda eddigi utolsó albuma is.

2007-ben szétment a csapat, majd 2013-ban újraegyesült, de ezt az újraegyesülést még nem követte új album.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése