2017. február 21., kedd

Két húszonéves, akik több százmilliós nézettségeket produkálnak

Pár hete írtam egy bejegyzést azokról a fiatal előadókról, akik jelenleg a legnagyobb népszerűségnek örvendenek a youtube-on. Elég egyértelműen kiderült abból a listából, hogy nagyon mennek mostanában az Atlantához köthető előadók és a trap. A magam részéről annyira nem kedvelem a műfajt, de azért mint máshol is, itt is akadnak számomra emészthető előadók. Amit nem kedvelek azt érhető módon nem is keresem, de a múltkori bejegyzés megírása miatt csak meghallgattam, hogy kikre gerjednek ma a youtube látogatók. Nem csak a nézettségi adatok, de az akkor meghallgatott két számuk is felkeltette az érdeklődésemet a Rae Sremmurd iránt.
Forrás: http://www.stltoday.com



Mivel elég fiatalok, így nem volt nehéz feldolgozni a munkásságukat. Egy testvérpárról van szó, akik eredendően a Mississippi állambeli Tupelo városkából származnak, de arra ők is rájöttek, hogy nem egy 35 ezres városból fogják megváltani a világot, ezért áttették a székhelyüket az erre sokkal alkalmasabb Atlantába, ahol egy fokkal jobban pörög a zenei élet. Bár Tupelo esetében azért illik megemlíteni, hogy Elvis is ott született, csak ő sem ott lett az aki.
Visszatérve a Brown testvérekre, mert hogy így hívják őket, meglehetősen furcsa nevet választottak maguknak, de nem volt ez mindig így.. Egészen addig, míg le nem szerződtek a jelenlegi kiadójukhoz Dem Outta St8 Boyz néven zenélgettek és jártak el különböző versenyekre. Kiadójuk nevéből sikerült ezt a nehezen kimondható művésznevet fabrikálniuk maguknak, ami nem más, mint az Ear Drummers kiadó szavai visszafele leírva.
2014-ben váltak Rae Sremmurd-á és a következő év elején mutatták meg a nagyvilágnak, hogy kik is ők. Kiadták a Sremmlife albumukat, ami azon kívül, hogy már elérte a platina státuszt, több olyan számot is tartalmaz, amelyek klipjei azóta több százmilliós nézettségeket produkálnak a youtube-on.

  • No Flex Zone

  • No Type

  • Come Get Her

  • Throw Sum Mo

  • This Cloud Be Us

Másfél évvel később már érkezett is a második album, amit nem túl fantáziadúsan a Sremmlife2 címet kapta. Ott folytatták, ahol abbahagyták, de még a két album között besöpörték a 2015-ös BET Awards legjobb csapatának járó díját is. Jöttek az újabb sok tíz meg százmilliós nézettséget produkáló videók, amik az eladási adatokon is jól meglátszottak. Alig öt hónap alatt már bőven kétszázezer felett jár a mutató.

  • By Chance
  • Look Alive
  • Black Beatles
  • Now That I Know

  • Swang


Elég jól bekezdtek a fiúk, meglátjuk mennyi van még bennük. Az biztos, hogy az aktuális trendet jól meglovagolják, de kérdés, hogy ez meddig tart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése