2017. január 17., kedd

Saian Supa Crew

Lassan egy éve nem írtam már nem amerikai előadóról. Akkor a brazil MV Bill volt a téma, és azóta csak a Europe's Finest rész szólt USA-n kívüliekről. Éppen itt az ideje egy újabb "külföldinek". A választásom arra a csapatra eset, akiket elsők között ismertem meg a francia táborból. Egyből megkedveltem őket és azóta is hallgatom rendszeresen a Saian Supa Crew-t.
Forrás: http://blog.univ-angers.fr/

Zenéjükben bátran nyúljak különböző műfajokhoz legyen az reggae, dancehall, groove, salsa vagy akár klasszikus. Ezen felül a rap műfajon belül is kuriózumnak számító beatboxolást is magas fokon művelik. Éppen ezért széles körben ismertek és tényleg szerethető zenét játszanak. Nemzetközileg is van respektjük. Rahzel beatboxolt velük, RZA-val és Ghostface-el közös videójuk van és második albumuk nemzetközi értékesítését olyan nevek promótálták, mint Roots Manuva és a Brand Nubian.

Héttagúnak indult a banda, de elég hamar hatra csökkentek, mert KLR nevű tagjuk 1999-ben autóbalesetben elhunyt. Talán miatta talán nem (ezt nem sikerült kiderítenem) az első nagylemezük is a KLR címet kapta, mely ugyan ebben az évben jelent meg.

2001-ben érkezett a második lemez X Raisons címmel. 

A Crew 2005-ben adta ki utolsó albumát a Hold Up-ot.

Sajnos azóta semmi újat nem produkáltak így együtt. A tagok persze szóló karrierjüket egyengetik szépen, de közös produkció nem volt újabb és lehet, hogy már nem is lesz. Kár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése