2016. október 25., kedd

Delinquent Habits

Nagyon csípem a latino rappet. Volt is már külön cikk erről itt, ahol érintőlegesen foglalkoztam a méltán egyik legközkedveltebb latino csapattal. Három spanyol ajkú úriember East Los Angeles-ből, Los Tres Delinquentes vagyis a Delinquent Habits.

Forrás: http://www.last.fm/
1996-ban robbantak be a Tres Delinquentes-el, ami akkora sláger lett, hogy a mai napig bármilyen bulit garantáltan fel tud dobni. A képen balról jobbra Ives Irie, O.G Style és Kemo the Blaxican által alkotott trió pályára állításában nem kisebb név segített a stúdióban, mint Sen Dog a Cypress Hill-ből. Az ő produceri munkájának köszönhetően adták ki a saját nevükkel ellátott első albumukat.

A majd egymillió eladott lemez után nem volt kérdés a folytatás és 1998-ban ismét Sen Dog közreműködésével elkészítették a Here Come The Horns-t.

A latino expressz nem állt meg, és 2000-ben Merry Go Round címmel kiadták harmadik albumukat is ezúttal már Sen Dog nélkül O.G. Style producerkedésével. Elkészítették az első és legnagyobb slágerüknek egy kvázi remakejét is, ami szerintem méltó az elődhöz.

A első két albumhoz képest kissé langyi hangvétel után a 2003-as Freedom Band-ben ismét visszatértek a hardcore alapokhoz. Sajnos ez a negyedik a banda eredeti felállásában egyben az utolsó albumuk is volt. Nem véletlenül kapta az utolsó track a The Last Song címet.

Kemo kivált a bandából, hogy az utólag már elég harmatosnak mondható szóló karrierjét ápolgassa. Ives és O.G. Style 2005-ben egy spanyol nyelvű albummal jelentkeztek Dos Mundos Dos Lenguas címmel.

2006-ban ismét kettesben összerakták a New and Improved LP-t.

Ezzel gyakorlatilag véget ért a Delinquent Habits, mivel O.G. Style 2008-ban agyi ütőértágulat következtében elhunyt. R.I.P.
Egy évre rá Ives kijött egy tulajdonképpen szóló albummal, de már csak becsületből is Delinquent Habits néven adta ki a The Common Man-t, ami többé kevésbé hozta a jól megszokott ütemeket. Persze valószínűleg a Ives Irie névvel kevésbe lett volna eladható, de nem akarok rosszindulatú lenni.

2013-ban Kemo és Ives ismét összeálltak, de újat eddig nem alkottak, csak koncerteztek szerte a világon. Talán egyszer még lesz valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése