2016. szeptember 27., kedd

Nappy Roots

Devin the Dude után ismét déli rap lesz terítéken. A helyszín Bowling Green, Kentucky. Kentuckyról általában az embernek egy jó kis bourbon, mondjuk egy Four Roses jut eszébe és nem a hiphop, pedig abból is van jófajta arrafelé. Négy srác még a helyi egyetemen állt össze és alapították meg a Nappy Roots nevű formációt.
Forrás: http://cdn.hiphopwired.com/

Ne tévesszen meg senkit a kép. A banda eredetileg valóban négy tagból állt, de menet közben jöttek újak, illetve kiváltak régiek is. Hol 4-en hol 5-en, de volt, hogy 6-an is voltak.
2002-ra sikerült az első albumot a Watermelon, Chicken and Girlz-t összehozniuk, ami rögtön egy többszörös platina siker lett, nagy déli slágereket hagyva az utókornak. Akkor sikerük volt, hogy Kentuckyban a kormányzó szeptember 16-ot Nappy Roots Napnak nyilvánította. Nem véletlen, mert egészen új szint hoztak a műfajba, és felrakát az államot a hiphop térképére azzal, hogy hitelesen mutatták be a helyiek mindennapjait.

Ahogy az lenni szokott az elsőt gyorsan követte a második album a 2003-as Wooden Leather.

2008-ban harmadik és ismét nagy sikerű albumuk a The Humdinger hirdette Kentucky állam szépségeit.

Negyedik albumuk a 2010-es The Pursuit Of Nappyness volt, ami továbbra is hozta a jól megszokott színvonalat.

A 2011-es és a 2015-ös albumaikat sajnos még nem volt alkalmam behatóan tanulmányozni, így azokról csak vegyesen pár számot hozok.

Azon kevés együttesek egyike a Nappy Roots, akikben még egyszer sem kellett csalódnom. Nem kurvultak el, tartják az elején belőtt irányt és ezt nagyon tisztelem bennük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése