2016. szeptember 20., kedd

Hip Hop one hit wonders

Minden zenei válogatás kötelező eleme egy one hit wonders rész is. Ma ennek rap változatát olvashatjátok az én szemszögemből.
Forrás: http://toponehitwonders.com/
Az öreg oaklandi „Kalapács” nem viccelt anno. Mi sem példázza jobban, hogy one hit wonderre alapozva is meg lehet élni egy életen át, mint hogy a tavalyi NBA döntő hatodik meccsét a vérmes Golden State szurkoló Clevelandben tekintette meg a helyszínen, ahova magánrepülőjével érkezett…

Megjegyzem az Ice Ice Baby-t is kéne említeni, de annyira műfajidegen az egész ember, hogy csak ezt a mondatot szánom neki, na meg a fenti képet.

Nagy parti sláger volt a maga idejében, de ők is az egy slágeres előadók népes táborát gazdagítják a mai napig.

Ezt a számot először egy 1993-as NBA Jam Session válogatásban láttam (VHS-en) NBA jelenetekkel aláfestve. Azóta is nagyon szeretem.

Maradjunk a kosaras vonalon. Szintén nagy kedvenc volt anno.

Na róla sem hallottam 1994 óta.

Minden funky válogatás alapdarabja.

Szinten minden egyetemi buliban elhangzott. Tone egyébként színészkedéssel is próbálkozott, sőt a mai napig játszik filmekben. A legismertebb szerepe talán az Ace Venturában volt, de játszott a Szemtől Szembenben és 2Pac oldalán a Poetic Justiceban is.


Ők is meglovagolták a Rump shaker dallamát egy szám erejéig.

Őket először egyik ősrapper osztálytársamnál hallottam valamikor ’94-ben. Egy albumuk van meg, de azon túl nem alkottak maradandót.

A Bad Boy Entertaiment fénykorának egyik terméke.

Ugyan nekik két teljesen jó albumuk volt, valamint Yukmouth mester szólóban is elég termékenynek bizonyult, de azért a nagyvilág ennél a számnál többet nem tud róluk. Ez viszont minden tisztességes rapper gyűjteményében ott van.

Pete Rock összerakott neki egy albumot, oszt annyi. Magától már nem tudott mit csinálni, pedig az az egy album nagyon ütős lett. Megjegyzem az 1:33-nál látható Reebok Shaqnosis az egyik legkirályabb cipő volt, amiben valaha kosaraztam. Mondjuk ’97-ben is 20.500 Ft volt.

Nekik is egy ütős albumuk van, aztán kifújtak.

Mondjuk ők three hits wonderek, de kiemelek egyet a Supa star, Livin’ proof, Up against the wall hármasból. Mondanom sem kell, hogy Dj Premier keze van mindhárom számban benne vastagon.

Tőle két albumom van, de a történelemkönyvek ezért a számért emlékeznek meg róla. Kedves hangú bácsi, biztos vele meséltetném az esti mesét a fiamnak, ha mi nem érnénk rá.

Róla sem ez a szám előtt sem azóta nem hallottam.

Az atlantai rapperek 2000-es évek eleji hódításával került a reflektorfénybe, de nem tudta tartósan meglovagolni a hullámot.

Az iskolai bulik kötelező darabja volt '93-'94-ben. De jó is volt...

Ígéretesnek indult, de aztán elveszett.

Ő legalább eljutott két albumig, amik azért nagyon jók lettek.

Itt azért a Free mumia is megemlítendő.

Szintén a rapper osztálytársamtól ’95-ben kapott válogatáskazettán találkoztam velük először és utoljára.

Egy nagyon erőtlen próbálkozás volt ’91-ben a westcoast térnyerésének megállítására. Sőt csak olaj volt a tűzre.



.... és még sorolhatnám végtelenségig, mert one hit wonderekből Dunát lehetne rekeszteni. 
Írjatok még néhányat, ami eszetekbe jut!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése