2016. augusztus 30., kedd

Devin the Dude

Nem emlékszem rá, hogy a blog indulása óta volt-e már Houston-i vendégem. Scarface-t csak tavalyi albuma miatt említettem egyszer és ennyi. Pedig a 94-95-ös NBA bajnok városa szép számmal tudja felsorakoztatni a jobbnál jobb előadókat. Mai vendégem eléggé "under the radar" rapper, pedig egyedi stílusa szakmai körökben komoly elismerésnek örvend, csak a mainstream közönséget nem tudta meghódítani, ami valljuk be nem is baj. Give a warm applause to Devin the Dude!
Forrás: http://lahiphopevents.com/

Amint a mellékelt ábra is mutatja hatalmas zöld párti a csávó. Szövegeinek is nagy része erre a témára van felfűzve, ha nem éppen a csajokról énekel. Vagy a kettő kombinációja. Egyébként hatalmas szövegei vannak, néha sírni lehet a röhögéstől.
Régi motoros már a szakmában 1992-ben kezdte az ipart, de nem szólóban, hanem az Odd Squad tagjaként. Ez a formáció egyébként Coughee Brothas néven ma is létezik.
1994-ben adták ki a Fadanuf Fa Erybody címmel első lemezüket.
Az Odd Squad anyaga után jöhettek a szóló lemezek. 1998-ben jelent meg az első ezt 2013-ig még hét követte. Termékeny időszak volt. Különösebb körítés nélkül jöjjenek sorban az albumok, de azokból sem mind, mert hiányos a gyűjteményem.
1998 - The Dude
Második albuma előtt volt egy igen emlékezetes vendégszereplése is nem kisebb lemezen, mint Dr Dre - 2001 klasszikusán.
2001 - Just Tryin' Ta Live
2004 - To tha X-Treme
2006-ban volt egy mixtapje, amiről azért egy számot kiemelnék. Különösen az első sor gyönyörű.
2007 - Waiting To Inhale
2008 - Landing Gear. Ez sajnos nincs meg így kihagyom, csakúgy, mint a 2010-es Suit 420-at.

2010 - Gotta Be Me
A 2013-as One For The Road volt az utolsó megjelenése, de sajnos még ahhoz sem volt szerencsém. Vannak bepótolni valóim még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése