2016. június 6., hétfő

Slaughterhouse

A szokásos kedd esti poszt a múlt héten egyéb elfoglaltságaim miatt elmaradt, de most pótolom és még az eheti is jönni fog hamarosan.
Joell Ortiz (Brooklyn), Joe Budden (Harlem), Royce da 5'9" (Detroit), Crooked I (Long Beach). Négy név négy különböző helyről, akik 2008-ban összeálltak és együttes erővel kezdek szövegeikkel mészárolni stílusosan Slaughterhouse néven.

Forrás: http://imb.ulximg.com/
2008-ban Joe Budden mixtapején szerepeltek együtt a Slaugtherhouse c. számban, miután úgy döntöttek, hogy összeállnak és a számról nevezik el a formációt is.
Külön-külön nem taglalnám a tagok életútját, elmesélik majd maguk a Move On c. számban lejjebb, hogy hogyan is jutottak el idáig. (Mindenesetre számomra Royce da 5'9" neve volt a legismertebb mielőtt összeálltak. Ő már Eminem oldalán feltűnt korábban a Slim Shady LP-n valamint a Rock City c. számban, amik ismerté tették a nevét.)
Az ismerkedés után gyorsan stúdióba is vonultak és 2009-ben már ki is jöttek az első lemezzel, mely címének megalkotásával nem töltöthettek hosszú órákat brainstormingolva, mert az is Slaugtherhouse lett.

Két évvel később is még mindig inkább a zenével és a szöveggel voltak elfoglalva, mint a címválasztással, mert kiadtak egy EP-t, melynek bombameglepetésre a Slaugtherhouse EP címet adták. Mondjuk marketing szempontból mindeképpen jó húzás volt, mert eddigre már mindenki ismerte a nevüket.

2012-ben egy bemelegítő mixtape után kiadták második albumukat, aminek valamiért nem Slaughterhouse vol 2. lett a címe (biztos megbíztak egy kreatív csapatot), hanem Welcome to: Our House, aminek apropója az volt, hogy időközben leszerződtek Eminem kiadójával a Shady Records-val.

2014-ben újra egy mixtape érkezett tőlük House Rules címen.

Azóta pedig várjuk a folytatást, ami az ígéretek szerint idén érkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése