2016. március 8., kedd

Lil 1/2 Dead

Közel áll a szívemhez a g-funk, ha ez eddig nem derült volna ki. Igazi kaliforniai életérzést sugároz, ahogy krúzolsz a 63-as impalával a pálmafák alatt. Más stílusokkal ellentétben ez nem az előredőlök és az arcodba tolom fajta, hanem a hátradőlök és ellazulva sztorizgatok Nem először és nem utoljára veszek elő egy előadót ebből a kategóriából.
Long Beach a bölcsője a műfajnak, így nem csoda, hogy a mai főszereplő is itt látta meg a napvilágot, ráadásul olyan neveket tudhat unokatestvérei között, mint Snoop és Nate Dogg vagy Butch Cassidy. Az ő neve kevésbé ismert, talán csak az igazán műkedvelők tudják, hogy kis is Lil 1/2 Dead.
Forrás: https://www.discogs.com/
Nem sokat tudok róla. Először a Lil' Ghetto Boy-ban Snoop első mondatában hallottam a nevét.
"Wake up, jumped out my bed
I'm in a two-man cell, with my homie Lil 1/2 Dead"
Egyik forrás azt állítja, hogy kezdetben a Nate Dogg, Snoop Dogg és Warren G neveivel fémjelzett 213-ben rappelt, máshol viszont a 213 kapcsán említést sem tesznek róla.
Mindenestre 1994-ben érett be munkássága az első szóló lemez formájában, ami a The Dead Has Arisen címet kapta, és a rokonokhoz hasonlóan hamisítatlan g-funk volt. Meg is kapta, hogy az album kísértetiesen hasonlít cimborája Warren G debütáló anyagához, de számomra ez nem von le semmit az értékéből.


A folytatás 1996-ban érkezett Steel On A Mission címmel.


A első két albumában annyira megfáradt, hogy egészen 2012-ig nem is adott ki újabbat, csak egy EP-t 2004-ben, de erről nincs anyagom. 2012 jelent meg eddigi utolsó albuma Dead Serious címmel, melyen azért már hallható a hosszú évek alatt elszívott spanglik és megivott malátalikőrök hangra gyakorolt hatása.



Mára ennyi. A g-funk legyen veletek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése