2015. november 3., kedd

Twinz és Foesum

A múlt heti west coast egyveleg után még maradjunk továbbra is a nyugati parton. A helyszín Long Beach, ahol a G funk aranykorában két általam csak nem olyan régen megismert banda alkotott egy-egy album erejéig szerintem maradandót. Kronológiai sorrendben haladva elsőként 1995-ben a Twinz jött ki a Conversation című LP-vel.

Forrás: https://en.wikipedia.org/

A nevükből sejteni lehet, hogy ketten vannak, ráadásul ikrek. Keveset tudni róluk. Sokat legyeskedtek Warren G körül, részt vettek a Regulate...G funk era elkészítésében is, ahogy Warren G is jelen volt az ő albumuk születésénél. Ez mondjuk az album végighallgatását követően nem is kérdés, mert a hangzásvilág ugyan az. Nagyon fasza kis albumot dobtak össze. Akinek bejön a G funk, az nem fog ebben sem csalódni.
Csemegék az albumról.


Érdemes megfigyelni a korabeli klippekben, hogy mennyire látszik egy-egy nyugati előadó bandahovatartozása. Náluk például a piros szín még véletlenül sem jelenik meg a klippekben vagy csak nagyon ártatlan helyeken. Ellentétben mondjuk egy DJ Quik vagy 2nd II None klippel, ahol a piros dominál kéket meg alig látni.

Na de vissza zenéhez. 1996-ban jelentkezett a Foesum a Perfection LP-vel.

Forrás: http://coverlib.com/

Háromtagú banda, akik hivatalosan a mai napig aktívak, de igazából ezért az albumért emlékeznek rájuk. Már '86-ben megalakultak, és kezdetben jó sokan voltak, köztük a fent már kivesézett Twinz is. Ők később a saját útjukat kezdték járni a Foesum meg leszűkült három tagra, mire megjelent az első albumuk. Persze ezen azért a korábbi tagok is szerepek kaptak.


Mára ennyi. Jó bólogatást hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése