2015. szeptember 22., kedd

Outkast

A helyszín Atlanta bő 20 évvel ezelőtt.
Biztos sokan ismeritek az Outkast-et vagyis Big Boi és Andre 3000 duóját. 

Forrás: http://www.theguardian.com/

Alapvetően 2000-ben robbantak be a mainstream köztudatba a Ms Jackson c. számmal. Ezt gondolom nem kell bemutatnom meg nagyjából az azóta megjelent dolgaikat sem. Viszont ami nekem igazán tetszik a munkásságukban, azt még bőven a kilencvenes években alkották mondjuk úgy underground szinten.
Atlantai a banda, de ehhez képes a kezdetben eléggé nyugati parti, g-funkos hangzással jöttek ki. 1994-ben jelent meg első albumuk a nem egyszerű Southernplayalisticadillacmuzik címmel. Csak hogy a legjobb számokat említsem:
  • Git up git out az egyik kedvencem tőlük. Az szintén atlantai Goodie Mob bandával rakták össze. Ekkor még Andre 3000-nek nem borult el öltözködésileg az agya, mint mostanság. J
  • A címadó dal (le nem írom még egyszer)

A következő albumuk a 96-os ATLiens semmivel sem volt gyengébb.

Igazából belinkelhettem volna mindkét album összes számát, mert nagyon ütősek.
1999-ben megjelent még egy albumuk Aquemini címmel melyről talán a címadó dal a legjobb aztán jött 2000-ben a Stankonia és benne a már említett Ms Jackson. Az ezt követő történetük és munkásságuk már lényegesen nagyobb figyelmet kapott, így erre most nem is térek ki. Közösen és szólóban is szépen termeltek, Andre 3000 pedig a mozi világába is belekóstolt és úgy tűnik meg is ragadt benne. 

C U soon 

Addig is legyetek YO-k!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése