2016. július 5., kedd

Smif 'N' Wessun

Az utóbbi pár hétben bemutatott viszonylag friss arcok után most ismét régi motorosok következnek. Szerepeltek már a blogban, mint a Boot Camp Clik supergroup tagjai, ezúttal azonban csak a saját munkásságukat tekintem át. Tek és Steele duója, azaz a Smif 'N' Wessun.


Forrás: http://www.ticketarena.co.uk/
A brooklyni csapat 1993-ban Black Moon Enter Da Stage albumán adta tudtára a világnak létezését, ami 1995-ben első albumuk megjelenésével csúcsosodott ki. A Dah Shinin' hozta a kor east coast anyagainak stílusát. Minimalista zene, súlyos beatek és még súlyosabb rímek. Aki ezeket kedveli nem fog csalódni. Ahhoz képest, hogy egy akkor még bőven rétegzenének is egy kevésbé populáris változatát képviselték, így is 300.000 példány kelt el az albumból.

Miután letették elég ütős névjegyüket szembesülniük kellett azzal, hogy a névválasztás nem sikerült túl szerencsésen, mivel kísértetiesen hasonlít egy ismert fegyvergyártó cég nevére. Elkerülendő a pert a második albumukat már Cocoa Brovaz néven adták ki. Annak ellenére, hogy szerintem jól sikerült, mégis mérsékelt sikere volt különösen az elsőhöz képest. The Rude Awakening.

Ezután hosszabb szünetet követően felbátorodtak, visszavették eredeti nevüket és 2005-ben kiadátk a Smif-N-Wessun: Reloaded LP-t.

A 2007-es Smif-N-Wessun: The Album-hoz sajnos még nem volt szerencsém, így ezt most átugrom. 2011-ben a legendás Pete Rock-kal vonultak stúdióba és megalkották a Monumental-t.

Zenéikben rendszeresen visszaköszönő elem a jamaicai hangzásvilág kisebb nagyobb szerepeltetése. 2013-ban egy teljes albumot szenteltek a stílusnak Born and Raised címmel.
Nagyon csípem őket, és mivel még aktívak, így remélem hamarosan frissül a discográfia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése