2015. október 13., kedd

Blaq Poet

Szégyenlem magam, de nem jutott időm múlt héten a második bejegyzésre. Remélem a héten tudom pótolni.

Továbbra is east coast. Mai vendégünk Masta Ace-hez hasonlóan a mai napig aktív és real pedig már a 46-ot is betöltötte. Ő Blaq Poet.

Forrás: http://www.kboing.com.br/

Úgy gondolom idehaza kevesen ismerik a nevét, pedig ahogy a korából sejteni lehet nem ma kezdte. Karrierje egészen 1987-ig nyúlik vissza a Queensbridge-i arcnak. Ekkor még csak meg-meg jelent különböző számokban a legendás Bridge Wars idején. (A gyengébeknek: ekkortájt volt egy nagy battle a Bronx-i rapperek (főleg a Boogie Down Productions Krs One-al) és a Queensbrigde-i rapperek között.) 
1991-ben PHD néven DJ Hot Day-el kiadták a Without warning c- albumot. Igazi east coast hardcore battle rap. 

Az album után hosszabb pihi következett, majd szét is váltak. Poet összeállt Hostyle, KL, és Solo-val és megalapították a Screwball formációt. „Pechükre” Dj Premier karolta fel őket, aki a mai napig jelentősen hozzájárul a zenei alapokhoz (Poetnél, mert a Screwball már nem létezik.).
2000-ben jött ki az első album a Y2K The Album. Az egész album nagyon üt, csak pár számot emelek ki.


2001-ben jött a következő album Loyalty címmel.


2004-ben kiadtak még egy albumot Screwed up címmel, de ez már inkább best of volt. Poet ekkorra már szóló karrierbe fogott.
2006-ban jelentkezett első önálló albumával Rewind: Deja Screw címmel.

2008-ban jött a Blaq Out.

2009-ben jelent meg a The Blaqprint. Üt nagyon.
Ezt követően még három albummal jelentkezett, de ezek feldolgozása már házi feladat, mert így is hosszú lett a mai anyag. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése